Belföld

MSZP: jobboldali totális támadás az emberek ellen

A szocik szerint százezrek elleni támadás a szociális és nyugdíjügyi alkotmánymódosító javaslat.

Harangozó Tamás szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a javaslat támadás a jogállam ellen is, hiszen szerzett javakat kíván erővel elkobozni, visszamenőleg, minden elvárható szabályt felrúgva.

“Lázár János a Magyar Köztársaság közpénzből legjobban fizetett főállású provokátora”, ugyanazt csinálja, mint a Szebb Jövőért Polgári Egyesület Gyöngyöspatán. Saját maga gerjeszti és fokozza a feszültséget – mondta a politikus.

Az ellenzéki politikus szerint nem lehet más dolga az ellenzéknek, a szakszervezeteknek és az érintetteknek, mint minden alkotmányos eszközzel fellépjenek ez ellen, és meggyőzzék Lázár Jánost, valamint a Fidesz-frakció tagjait, hogy vonják vissza ezt a javaslatot, és üljenek le tárgyalni, amíg még nem késő.

Hozzátette: azt kérik a szakszervezetektől, hogy a lehető legnagyobb erővel, a legszélesebb összefogással, a törvényeket maximálisan betartva képviseljék a nyugdíjasok érdekeit és a rendvédelmi állományt. Az MSZP minden politikai eszközzel támogatja harcukat – jelezte.

Lázár János és Balsai István pénteken terjesztette az Országgyűlés elé alkotmánymódosítási javaslatát, amely rögzítené: nyugdíjat az kaphat, aki betöltötte az általános öregségi nyugdíjkorhatárt. Ugyanakkor törvény rendelkezhet arról, hogy a korhatárt még el nem érők is részesülhessenek nyugdíjban. A javaslat indoklása arra utal, hogy ez például a nők 40 évnyi munkaviszony utáni nyugdíjba vonulására vonatkozhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik