Belföld

Púposodik a vadiúj villamospálya Miskolcon

A közlekedési vállalat szerint a burkolat a hirtelen jött meleg miatt ment tönkre.

Még kész sincs a közel 40 milliárd forintból készülő villamospálya-rekonstrukció Miskolcon, máris gond van vele. A tavaly ősszel átadott főutcai szakaszon a meleg miatt felpúposodott a sínek közötti burkolat, emiatt csütörtökön csaknem egy órán át villamospótló autóbuszok közlekedtek – számolt be az RTL Híradó.

A hibát péntekre kijavították, a villamos is jár. A közlekedési vállalat szerint a burkolat a hirtelen jött meleg miatt ment tönkre, annak ellenére, hogy úgynevezett hőtágulási hézagokat is beépítettek.

Csontos Ágnes, a Miskolci Városi Közlekedési Zrt. PR menedzsere azt mondta: őszi, hidegebb időjárási körülmények között végezték a munkálatokat, pénteken pedig 25-26 fok meleg volt Miskolcon, és ez nagyobb hőingadozásnak minősül.

Mint ismert, Miskolcon európai uniós támogatással 38 milliárd forintot költenek a villamospálya teljes felújítására és új villamosok vásárlására. A munkálatok 2013-ig tartanak. A közlekedési cég szerint az idő előtt tönkrement burkolatot a kivitelező a szakértői vélemények elkészülte után, garanciában javítja majd ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik