Belföld

Lisztbotrány: a Figyelő visszaszólt a Pannonmillnek

A lap szerint a cégnek nincs oka kétségbe vonni szennyezett liszttel kapcsolatos mérési eredményeket.

A Figyelő a Pannonmill Zrt. által gyártott lisztet közjegyző közreműködésével vásárolta a Spar üzletében, majd szintén közjegyző által hitelesítve eljuttatta a Bonafarm Takarmány Kft. akkreditált laboratóriumába Bábolnára. Nem volt és nincs okuk kétségbe vonni ezeket a mérési eredményeket – közölte pénteken a Figyelő.

Ezzel a lap arra reagált, hogy a Pannonmill közleménye szerint a cég két független akkreditált laboratóriumban is bevizsgáltatta a Figyelő újságírója által vásárolt lisztet, de a mért eredmények mindkét vizsgálatnál az EU által előírt határérték alatt maradtak. A közleményben szerepel az is: a vállalat a cikk megjelenését követően megkereste a Figyelő szerkesztőségét, hogy a külső laborvizsgálati jegyzőkönyvet a Pannonmill is megismerhesse, de ennek átadását a szerkesztőség megtagadta.

A Figyelő reagálása szerint a mérési eredményeket csütörtökön megmutatták az érintettek közül mindenkinek, aki kérte, így a Pannonmill Zrt. és a Spar képviselőinek. Közlik azt is: ez a laboratórium rendszeresen méri a Pannonmill saját mintáit.

A Figyelő csütörtökön megjelent cikke szerint az egészségügyi határérték többszörösét tartalmazó méreganyaggal, mikotoxinnal szennyezett lisztet vásároltak az egyik fővárosi Spar üzletben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik