Belföld

Cáfolja az 1 milliárdot az Orvosi Turizmus Iroda

Csütörtöki sajtóértesülések szerint olyan magáncég fejlesztheti a magyar fogászati turizmust, amelyben érdekelt a miniszterelnök fogorvosa.

A sajtóban elterjedt hírekkel ellentétben nem az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. kapta a fogászati turizmus fejlesztésére átcsoportosított 1 milliárd forint kormányzati támogatást – tájékoztatta az érintett cég a Független Hírügynökséget. Csütörtöki sajtóértesülések szerint olyan magáncég fejlesztheti a magyar fogászati turizmust, amelyben érdekelt a miniszterelnök fogorvosa, ám a közlemény szerint a pénz felhasználásáról jelenleg még nem született döntés, az a turisztikai célelőirányzat számláján áll.

Az egymilliárdos forrást a 2011-es központi költségvetés rendkívüli kormányzati intézkedések előirányzatából csoportosította át a kormány a turisztikai célelőirányzatába. A cél a hazai fogászati turizmus szektor fellendítése. A pénz felhasználásáról azonban az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. pénteki tájékoztatása szerint még nem született döntés, az a turisztikai célelőirányzat számláján van.

A közlemény szerint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. munkatársai jelenleg egyeztetéseket folytatnak a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Program állami szerepvállalási lehetőségeiről. Ha a kormány úgy ítéli meg, hogy az ágazatfejlesztési elképzelés jó befektetés az állam és a társadalom számára, úgy nem kizárt, hogy például a jogszabályi környezet harmonizálásán vagy az egységes akkreditációs rendszer kidolgozásán túlmenően anyagi forrásokkal is hozzájárul annak megvalósításához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik