Belföld

MSZP: ha nincs munkád, nem számítasz

A szocialisták szerint eljött a "táppénztelenség" elrendelésének az ideje.

Garai István Levente, a szocialisták országgyűlési képviselője ezt arra reagálva közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy a kormány szerdán több döntést is hozott a táppénzrendszer módosításáról. Ezek között szerepel például a passzív táppénz megszüntetése, valamint az, hogy a jövőben az az orvos, aki jogosulatlanul állapítja meg egy beteg esetében a táppénzt, maga is köteles lesz arra, hogy visszafizesse a jogosulatlanul felvett összegeket.

Az MSZP-s politikus közleményében azt írta: az egészségügy megmentéséről szó sem lehet ott, ahol fizetésemelés vagy kórház-konszolidáció helyett “betegeket, orvosokat egyaránt megalázó kormánydöntések születnek”.

“A gyógyszerkassza emberellenes, már-már Gestapo-módszereket idéző lekaszabolása után most a táppénztelenség elrendelésének ideje jött el” – véli Garai István Levente, aki szerint a passzív táppénz megszüntetése, az ellátás munkaviszonyhoz kötésével egy időben, egyértelmű üzenet az állástalanok egyre nagyobb táborának: “ha nincs munkád, nem számítasz”.

“Azt pedig, hogy a kormány az általa becsapott orvostársadalmat most táppénzcsalással vádolja és pénzbüntetéssel fenyegesse – úgy is mint gyakorló orvos – a leghatározottabban visszautasítom” – írja a képviselő, felszólítva a kormányt, hogy fejezze be a legszegényebb, legkiszolgáltatottabb társadalmi rétegek sanyargatását, és több mint egy év után az egészségügyben is kezdjen hozzá ígéretei betartásához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik