Belföld

Janikovszky-ügy: hangfelvétel erősíti a bosszúteoriát

Az anyagon az hallható, amint a VII. kerületi Fidesz-KDNP frakció egyik képviselője azt mondja "probléma volt az intézmény vezetésével".

A bosszúteóriát erősítheti meg a fővárosi Janikovszky iskola bezárásával kapcsolatban az a hangfelvétel, melyen állítólag egy VII. kerületi fideszes képviselő beszél az iskolabezárás néhány részletéről – írja az Index. A hírportál szerint a hanganyagon Nagy Marianna, a VII. kerületi Fidesz-KDNP frakció képviselője mondja azt, hogy “probléma volt az intézmény vezetésével”.

A cikk emlékeztet, hogy Erzsébetváros önkormányzata áprilisban értesítette a Janikovszky Éva Általános Iskola és Gimnáziumot, hogy júliustól megszűnne önálló intézményként működni, a diákokat és a tanárokat az eltérő profilú Baross Gábor Általános Iskola venné át. Bár az önkormányzat eddig a kerületi iskolák gyerekszámának csökkenésére és takarékoskodásra hivatkozott, a janikovszkys szülők politikai bosszút sejtettek a döntés mögött. Ezt erősítheti az a hangfelvétel is, melyet az egyik szülő május 2-án, egy kerületi fideszes képviselővel történt magánbeszélgetésén készített.

Az Index írása szerint hangfelvételen a képviselő így fogalmaz: “Probléma volt az intézmény vezetésével, korábban, elég nagy probléma volt. Ezt a szülők nem feltétlenül tudják. (…) Az, hogy jól működik (a Janikovszky), a színvonalas pedagógiai program, amire hivatkoznak – hát persze, néhány milliót beletoltak abba az iskolába korábban, míg más iskolákba annyira nem. Mert ugyanakkor ott a Dob suli, ahol a gyerekek gyakorlati órákra kellene, hogy járjanak, vendéglátóiparosok, és lemennek a gyerekek egyszercsak a gyakorlati termekbe, és hopp, le van lakatolva, na miért, mert a Gál György eladta. (…) Azért, mert hát mindenki tudja, hogy a Gál György (…) a Janikovszkyt, tehát ez “tök jó”, hogy egy privilegizált, egy kiváltságos helyzetben volt ez az iskola. És most mi egy másik iskolára helyezzük a hangsúlyt.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik