Belföld

Bombát találtak a Margit-szigetnél

A második világháborús robbanószer miatt egy 300 méter sugarú körben lezárják a környéket.

Második világháborús bombát találtak a Dunában, Budapestnél. A veszélyes szerkezetet a Margit-sziget budai oldalán, az Árpád hídtól mintegy 500 méterre fedezték fel csütörtök dél körül.

A Független Hírügynökség információi szerint a szerkezet – amely valószínűleg egy aknavető gránát – az alacsony vízállás miatt került szárazra, ugyanis az egyik része kilátszik a vízből.

Kerekesné Benedek Mária, a HM tűzszerészeinek szóvivője a Független Hírügynökségnek azt mondta: egy 80 milliméter átmérőjű aknavető gránát lehet a vízben, de a vizsgálat még nem ért véget. A tűzszerészek a rendőrökre várnak, ugyanis egy 300 méter sugarú körben lezárják a környéket. A zárás az Árpád híd forgalmát nem érinti, de a sziget érintett részét egy időre lezárják, ha kell kiürítik.

Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője a Független Hírügynökség információit megerősítve elmondta: gyakorlatozó búvárok bukkantak a veszélyes szerkezetre a parttól alig néhány méterre. Értesítették a rendőröket, ők pedig a tűzszerészeket riasztották.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik