Belföld

Túl az 1000. Virtualoso ügyfélen

A Magyar Telekom Virtualoso néven kínált IT megoldásait választó ügyfelek száma elérte az 1000 főt. A rohamosan bővülő felhasználók köre összesen 6000, a kis- és középvállalkozások igényeire kialakított szolgáltatást vesz igénybe a Magyar Telekomtól. Bár a legtöbb megrendelő a szolgáltatói és kereskedelmi szektorból érkezik, a rendszerben rejtő lehetőségeket az építőipar is felfedezte, így 1000. ügyfél például egy útpálya burkoló cég lett.

A Virtualoso legnépszerűbb szolgáltatásai közé az E-mail és a Workplace megoldások tartoznak. Az 1000. Virtualoso szolgáltatást nemrég megrendelő Inreco Hungary Kft. is e-mail csomagot választott.

A hagyományos és speciális mélyépítési szolgáltatásokat végző cég mintegy 80 főt foglalkoztat. Munkájuk során környezetbarát, költségkímélő technológiákat és berendezéseket is alkalmaznak, és ugyanezt tekintették fontosnak informatikai megoldásokat keresve, amikor az egyre növekvő e-mail fogalmával már nehezen tudott megbirkózni régi számítástechnikai rendszerük.

A levelezés túlterheltségének következtében ügyfeleikkel már nem tudták problémamentesen tartani a kapcsolatot: levelezőrendszerük forgalma eltömítette internet-sávszélességüket, így akadozott a levél ki- és beáramlás.

Problémájukra a megoldást a Magyar Telekom Virtualoso Email szolgáltatása jelentette. A korábban a telephelyükön levelezésre használt szervert Virtualoso-ra cserélték. A szolgáltatás okostelefonon is fut, így akár a munkálatok helyszínéről is el tudják érni a kollégák leveleiket és naptárbejegyzéseiket. Saját domain-névvel leveleznek, ezáltal sokkal hitelesebb a vállalkozás, amely komoly versenyelőnyt jelent egy ilyen sokszereplős piacon.

A vállalat a Magyar Telekomtól vezetékes hang, mobil és DSL szolgáltatásokat is igénybe vesz, és mivel mindezt egy szolgáltatótól kapja, 25%-os költségcsökkentést könyvelhettek el az utóbbi időszakban.

A rohamosan növekvő Virtualoso előfizetői szám is azt mutatja, hogy a kis- és középvállalkozások számára különösen fontos, hogy informatikai rendszerük mögött biztonságos háttértámogatás álljon, hiszen megrendeléseik nagy része is ezeken a csatornákon keresztül érkezik.

További információ: www.virtualoso.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik