Belföld

Különleges értékek, kivételes választék a BÁV művészeti aukcióján

Gyűjtőknek és befektetőknek egyaránt különleges meglepetésekkel szolgál a BÁV tavaszi művészeti aukciója, amely az utóbbi évek leggazdagabb kínálatával várja az érdeklődőket.

A szezon legnagyobb, háromnapos árverésének széles választéka azt jelzi, hogy a műkereskedelem a nehéz évek után nálunk is túljutott a mélyponton, és lassan közelít a világválság előtti szinthez.

A sokrétű kínálat és a műalkotások nagy száma mellett a BÁV Aukciósház május 24-től 26-ig tartó rendezvénye szakmai és esztétikai igényességével is kitűnik a hazai árverések közül. A válogatás szempontjait a sok évtizedes műkereskedelmi tapasztalat és a szakmai megbízhatóság mellett az eddig fel nem fedezett értékek iránti fogékonyság, a közönség változó igényeihez való alkalmazkodás motiválta. Összesen csaknem 900 gyönyörű ékszerre, értékes festményre, egyedi bútorra, míves műtárgyra és pompás szőnyegre lehet licitálni. A választék nem csupán a kényes ízlésű vásárlóknak, hanem a műtárgyakban gyönyörködni vágyóknak is maradandó élményt nyújt. Minden alkotás látható az árverést megelőző kiállításon, melynek megtekintése önmagában is sokat ígérő program.

A kezdő nap ezúttal is a művészi kivitelű ékszereké és az egyedi, márkás óráké. Az ékszerpiacon a briliáns ékszerek a legkeresettebbek, a BÁV szemet gyönyörködtető kínálatot vonultat fel belőlük széles árfekvésben. A legszebb és egyben legdrágább tárgy egy 4,6 karátos briliánssal díszített női gyűrű, melynek kikiáltási ára hárommillió forint. A nagy gonddal összeállított óraválaszték az utóbbi két és fél évszázadban készített zseb-, kar- és ékszerórákat kínál a gyűjtők és a szép és értékes ajándékot keresőknek is.

Különleges értékek, kivételes választék a BÁV művészeti aukcióján 1

A második nap meglepetése a festménykínálat, amely nem csupán gazdagabb a szokottnál, de átfogóan reprezentálja az elmúlt 300 év stíluskorszakait. A nyugat-európai, osztrák, német, holland, francia és angol festők műveinek látványos választéka mellett neves magyar művészek munkái is nagy számban megtalálhatók. Közülük is kiemelkedik az egyik legszebb alkotás, Kádár Béla lírai hangvételű, fiatal nőt ábrázoló festménye, a legizgalmasabb mű pedig Márffy Ödön egy most felbukkant, pipás férfit ábrázoló portréja.

A művészi értékű ezüst- kerámia- és üvegtárgyak, valamint szobrok és bronz kisplasztikák a harmadik napon kerülnek kalapács alá. A nagyszerű kínálatban a XVII. századtól a múlt század derekáig készült, szemet gyönyörködtető dísztárgyak szerepelnek, stílusuk a barokktól, a klasszicista, empire darabokon át a szecesszióig és az art deco-ig terjed. A kényes ízlésűek számára valódi csemegének számítanak a rendkívül dekoratív, befektetési szempontból is figyelmet érdemlő Zsolnay kerámiák.

A BÁV kiállítása és árverése egyszerre kínálja a maradandó szépségek látványának örömét, valamint az aukciós vásárlás izgalmát és élményét. Várjuk Önt is május 14-től 22-ig naponta 10-18 óra között a BÁV Aukciósház Budapest, V. Bécsi utca 3. szám alatti kiállítótermében! Az árverés időpontja május 24-25-26., az aukciós tárgyak megtekinthetők a www.bav.hu honlapon is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik