Belföld

Gyurcsány szerint nőhet a szocialisták mozgástere

Az alakulóban lévő Demokrata Párt a volt kormányfő szerint nagy lehetőség az MSZP-nek a nyitásra.

Az MSZP számára foglalták le a Demokrata Párt nevet, lehetőséget teremtve arra, hogy a szocialista párt átalakulása esetén nevében is jelezze az új politikai orientációt – reagált Gyurcsány Ferenc volt kormányfő a Magyar Nemzet szerdán megjelent cikkére.

A napilap azt írta: a bejegyzés alatt álló Demokrata Párt lehet az a politikai szerveződés, amelyben vezető tisztséget tölthet be a volt szocialista miniszterelnök.

“Az történt tehát, hogy az MSZP számára lefoglalták a Demokrata Párt nevet. Lehetőséget teremtve arra, hogy az MSZP átalakulása, kinyitása esetén a párt nevében is jelezze az új politikai orientációt. Ez tehát az MSZP mozgásterének növelését jelenti. Ha akar, akkor él ezzel a lehetőséggel, ha nem akar, akkor nem” – írta Facebook-bejegyzésében Gyurcsány Ferenc.

Mint fogalmazott, többször elmondták, hogy az MSZP-ből egy centrumra nyitott, balközép orientációjú demokrata pártot szeretnének formálni.

Gyurcsány Ferenc kitért arra is, hogy a Demokrata Párt alapítóinak egy részét ismeri, szándékaikról tudott, és azok ellen nincs semmilyen kifogása. Mint írja, támogat minden olyan kezdeményezést, ami növeli az MSZP mozgásterét, kinyitja politikáját, szervezetét.

AJÁNLOTT LINK:

Megvan Gyurcsány új pártja (MNO)

Demokrata Párt (Facebook)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik