Belföld

Feljelentette Demszky Gábort a Jobbik

Több száz szolgálati lakás ár alatti értékesítése miatt vonnák felelősségre a volt főpolgármestert.

Hivatali visszaélés és hűtlen kezelés miatt tett feljelentést egy a Fővárosi Vízművekkel kapcsolatos ügyben Staudt Gábor, a Jobbik budapesti elnöke. A politikus által kétesnek tartott szerződést a főváros részéről Demszky Gábor, volt főpolgármester írta alá, a jobbikos politikus szerint ezért mindenképpen vizsgálni kell a volt városvezető személyes felelősségét.

A Fővárosi Vízművek és a Fővárosi Közgyűlés között még 2005-ben létrejött ingatlanhasznosítási szerződés miatt fordult a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz. A szerződés szerint a két fél több száz darab – a főváros tulajdonában lévő – szolgálati lakás eladásáról állapodott meg. A lakásokat a szerződés szerint a bérlőknek kellett eladni.

Staudt Gábor szerint a lakások árát lényegesen a piaci ár alá becsülték. Az ingatlanok eladása a vízművek feladata volt, de nem minden lakást adtak el. A megmaradt ingatlanok a cég tulajdonába kerültek.

A jobbikos politikus feljelentése szerint az ügylet jelentős vagyonvesztést okozhatott a fővárosnak. A megállapodást Demszky Gábor korábbi főpolgármester írta alá, ezért az ő személyes felelősségét mindenképpen vizsgálni kell az ellenzéki párt szerint.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik