Belföld

MSZP: kockázatot jelent a fideszes bizottsági elnök

A szocialisták szerint Kocsis Máténak, a honvédelmi és rendészeti testület vezetőjének közelebbi kapcsolata volt a MIÉP-pel.

A szocialisták szerint biztonsági kockázatot jelent a fideszes Kocsis Máté, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke (képünkön), aki a gyöngyöspatai eseti bizottság felállítását kezdeményező javaslatot is jegyzi, mert a 1990-es években közelebbi kapcsolata volt a MIÉP-pel. Török Zsolt, az MSZP szóvivője keddi sajtótájékoztatóján egy dokumentumot mutatott be, amely szerint annak idején Kocsis felvételét kérte a párt ifjúsági tagozatába.

Török Zsolt hangsúlyozta: Kocsis Máté április 26-i Országgyűlésben elhangzott napirend előtti hozzászólása is jól mutatja, hogy a politikus nem kérdéseket tesz fel a gyöngyöspatai események kapcsán, hanem már most megállapításokat tesz.

A testület feladatairól és működéséről szóló határozati javaslatot Kocsis és Németh Szilárd terjesztette az Országgyűlés elé. Az indítvány alapján a testületnek nyolc kérdésre kell választ keresnie. Ezekkel a kérdésekkel kapcsolatban Török Zsolt úgy fogalmazott, hogy “koholt vádak, pártbizottsági indítványok”.

A szocialisták szóvivője szerint Kocsis amellett, hogy biztonsági kockázatot jelent, hiteltelenné is vált arra, hogy ebben az ügyben exponálja magát. Török Zsolt úgy látja, hogy a fideszes politikusnak el kellene gondolkodnia azon, hogy a politikai életben milyen szerepet vállal.

A szóvivő hangsúlyozta, hogy az MSZP továbbra is egy paritásos alapon létrejövő vizsgálóbizottság felállítását javasolja.

“Mivel ez az ügy már lerágott csont, nem kívánok rá érdemben reagálni” – olvasható Kocsis Máté MTI-nek küldött közleményében. Hozzátette: “Török Zsolt az MSZP mesefigurája. Amikor őt hallgatom, úgy érzem magam, mintha a Macskafogót nézném.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik