Belföld

Már 90 ezren csatlakoztak az önkéntes szemétszedéshez

Az országban működő 71 lerakó is a Teszedd! elnevezésű akció mellé állt.

Országos, önkéntes lakossági szemétgyűjtő akciót szerveznek május 21-én, szombaton; a Teszedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért elnevezésű kezdeményezéshez már több mint 90 ezren csatlakoztak.

Az esemény miskolci sajtótájékoztatóján Vért András, a Vidékfejlesztési Minisztérium kommunikációs tanácsadója kedden azt mondta: hatalmas a feladat, hiszen a hulladéklerakóknak és -kezelőknek ezen az egy napon kell befogadniuk és ártalmatlanítaniuk az összeszedett szemetet. Ennek a költségvonzata is tetemes, tehát az akciónak már önmagában is nagy a sikere, mivel az országban működő 71 lerakó is a feladat mellé állt.

Emlékeztetett arra, hogy 2011 az Önkéntesség Európai Éve. Ebből az alkalomból szervezték a nagyszabású, önkéntes hulladékgyűjtési akciót.

Kitért arra, hogy május 21-én az egész országot mozgósítani kívánják, önkéntesek, baráti társaságok, lakóközösségek, civil szervezetek, iskolák, önkormányzatok és vállalatok sokaságának bevonásával.

Hangsúlyozta: azért kérte a vízügyi igazgatóságokat a koordináló szerepre – a rendkívüli nehéz, árvíz utáni helyzetek ellenére is -, mert ők azok, akik a legnagyobb infrastruktúrával rendelkeznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik