Belföld

LMP: hagyjon fel a kormány a hangulatkeltéssel

Nyílt levelet irt a párt Orbán Viktornak a rendvédelmi dolgozók helyzetének rendezése érdekében.

Az LMP örömmel veszi tudomásul, hogy megindultak a rendvédelmi szervezetekkel folytatott tárgyalások, noha aggodalomra ad okot, hogy az álláspontok tegnap jottányit sem közeledtek – írja az MTI-hez is eljuttatott levelében Dorosz Dávid.

Az LMP felszólítja a kormányt, hogy teremtsen olyan légkört, amely a rendvédelmi dolgozókkal való érdekegyeztetést ösztönzi, és “hagyjon fel a hangulatkeltéssel”. Követelik, hogy az életüket a haza szolgálatának szentelő, egészségüket kockára tevő rendvédelmi dolgozókkal az őket megillető hangnemben tárgyaljanak, és véleményüket vegyék figyelembe a tervezet véglegesítésekor – írja Dorosz Dávid. A politikus méltatlannak nevezte, hogy bárki a jövőjük bizonytalansága miatt elkeseredett, alulfizetett rendőröket, tűzoltókat, börtönőröket, vám- és pénzügyőröket tegye a kialakult helyzetért felelőssé.

Az LMP ismételten felszólítja a kormányt, hogy az érintettekkel egyeztetve, az európai példákat figyelembe véve dolgozza ki az egységes rendvédelmi életpályamodellt, amely megnyugtatóan rendezi a dolgozók és családjaik sorsát és figyelembe veszi speciális munkakörülményeiket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik