Belföld

Ma tárgyalnak Pintérrel a rendvédelmisek

A szakszervezetek bíznak a hétfő reggeli tárgyalások sikerében.

A Belügyminisztérium épületébe érkező érdekképviseleti vezetők közül Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének (FRDÉSZ) elnöke, a demonstrációs bizottság vezetője a tárgyalás előtt újságíróknak elmondta: arra számítanak, hogy a kormány megértette áprilisban megkezdett demonstrációsorozatuk üzenetét, és bíznak abban, konstruktív tárgyalást tudnak folytatni Pintér Sándor belügyminiszterrel.

Hozzátette: a mostani tárgyalásoktól teszik függővé a további lépéseiket. Mint fogalmazott, visszakozni, hátrálni nem fognak, de készek a konstruktív tárgyalásokra. Közölte, hogy ha a kormány nem enged, akkor készek további törvényes nyomásgyakorlásra. Kónya Péter rámutatott arra, hogy nagyon elkeseredett és elszánt az állomány.

A tárgyalási alapra vonatkozó kérdésre azt mondta: ragaszkodnak a szerzett jogaik megőrzéséhez, de az újonnan belépő állomány tekintetében lehet tárgyalni a szolgálati nyugdíjrendszer megváltoztatásáról.

A demonstrációs bizottság vezetője azt hangoztatta: olyan életpályamodellt és olyan fizetéseket kell biztosítani, amellyel “pályán tartóvá válik ez a hivatás”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik