Belföld

Gyöngyöspata: fenntartják a rendőrségi kontrollt

Május 16-ig meghosszabbították a fokozott rendőri ellenőrzést a Gyöngyösi Rendőrkapitányság illetékességi területén.

Balogh Tibor rendőrkapitány azt mondta, nincs különösebb oka a határidő kitolásának, nem cáfolta viszont, hogy az elmúlt időszakban Gyöngyöspatán kialakult helyzet indokolja azt.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség központi honlapján azt közölte, hogy a fokozott rendőri ellenőrzés ideje alatt, május 16-án 24 óráig a gyöngyösi rendőrkapitányság illetékességi területén igazoltatásokra, a gépjárművek átvizsgálására és ruházatellenőrzésre lehet számítani.

A fokozott ellenőrzés március eleje óta érvényben a területen, azok után, hogy Gyöngyöspatán a bűncselekmények szaporodására hivatkozva járőrözni kezdett a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület március közepéig.

Ezt követően a Véderő elnevezésű szervezet az április 22-24. közötti időszakra hirdetett katonai és önvédelmi alapismereteket oktató tábort a település határába, ám a rendezvény megnyitását a rendőrség megakadályozta.

A tábornyitás napján a Vöröskereszt közreműködésével 267 roma asszony és gyermek távozott a településről Csillebércre és Szolnok-Tiszaligetre.

A feszültség ezt követően sem csökkent, április 26-án késő este összeverekedtek Véderő-tagok helyi romákkal. Három férfit kórházba szállítottak, illetve a rendőrség ugyancsak három gyanúsított ellen eljárást indított csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt.

Azóta újabb összetűzés nem történt a községben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik