Belföld

Szijjártó: Gyurcsánynak nem számít az ország

Orbán szóvivője szerint a volt szocialista kormányfő továbbra is csak a saját zsebére gondol.

“Gyurcsány Ferencnek továbbra sem az ország érdeke számít, hanem az, hogy az ő zsebe tele legyen, lehetőleg közpénzzel” – fogalmaz az MTI-hez eljuttatott levelében Orbán Viktor szóvivője.

Szijjártó Péter szerint Gyurcsány Ferencnek továbbra sem az ország érdeke számít; a Fideszes honatya szerint a volt miniszterelnök pénteken sem hazudtolta meg magát.

“Miközben az emberek összefogással éppen az általa felhalmozott államadósság csapdájából próbálnak kijutni, ő arra biztat, hogy senki ne fizesse vissza a pofátlan végkielégítéseket – olvasható indokként Szijjártó Péter közleményében.

Gyurcsány Ferenc pénteken a Facebookon, azt javasolta, hogy akit érint a 98 százalékos különadó, az már hétfőn adja be adóbevallását, és ne tekintse a különadó alá eső jövedelemnek a végkielégítést, a szabadságmegváltást. Az Alkotmánybíróság (Ab) pénteken ugyanis megsemmisítette a 98 százalékos különadó visszamenőleges hatályát, de kimondta: a 2010-es jövedelmekre kivethető az extraadó, ha az Országgyűlés időben módosítja a szükséges adótörvényt – idézte fel. A határozatból ugyanakkor kiderül, hogy az adóév lezártnak tekinthető, ha az adóalany benyújtja bevallását – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik