Belföld

Végrehajtók jártak a Magyar Mozgókép Közalapítványnál

Nem foglaltak le semmit, de két autóról közölték: nem adhatják el azokat.

Végrehajtók jártak a Magyar Mozgókép Közalapítványnál (MMKA) csütörtökön, a Raiffeisen Bank által az MMKA ellen indított per következményeként.

Kresz László, az MMKA titkárságvezetője az MTI-nek nyilatkozva megerősítette az Index hírportál információját, amely szerint az MMKA Városligeti fasori épületét csütörtökön végrehajtók keresték fel.

Kresz elmondta, hogy a Raiffeisen Bank 2010 szeptemberében mondta fel az MMKA-val kapcsolatos filmfinanszírozási szerződéseit. A bank – az MMKA más szerződéseivel ellentétben – követelést nemcsak a finanszírozott filmek producereivel szemben támaszthat, hanem a közalapítvánnyal szemben is. A végrehajtók a bíróság egyik, perbeli közbülső végzését csak “postázták” – mondta a titkárságvezető, hozzátéve, hogy “nem történt lefoglalás, a végrehajtók nem vittek el semmit”. Két, az MMKA tulajdonában lévő, mintegy 4 millió forint értékű személygépkocsi esetében azonban jelezték, hogy “nem eladható” – tette hozzá.

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) a 2006 és 2010 közötti időszakot megvizsgálva talált 10,6 milliárd forintnyi adósságot az MMKA-nál. A KEHI erről az MMKA április 28-i alapítói értekezletén számolt be – derült ki a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) által az MTI-hez a múlt héten eljuttatott közleményből. Ebben a KIM tudatja, hogy MMKA adósságállománya a felelőtlen gazdálkodás következtében konszolidálhatatlan, ezért a kormány az MMKA megszüntetéséről döntött; a közalapítvány feladatait az Andrew Vajna kormánybiztos által kialakított új struktúrában helyezik majd el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik