Belföld

Ma ismét utcára vonulnak a rendvédelmisek

Gyalogos és autós felvonulás is lesz, délutántól pedig a Kossuth téren fognak tiltakozni - többek között - fáklyás menettel.

A fegyveres és rendévelmi dolgozók előreláthatólag délután negyed 3-kor kezdik meg gyalogos felvonulásukat. A menet a Kossuth térről indul, majd az Akadémiai utcán, a Széchenyi téren, a József Attila utcán, a József nádor téren és a Nádor utcán keresztül térnek vissza az Országház elé. A seta várhatóan háromnegyed 5-kor ér véget.

A gyalogos felvonulással párhuzamosan, délután 2 órától kezdődik az autós demonstráció, amely érinti egyebek mellett a Hősök terét, az Andrássy utat, a Bajcsy-Zsilinszky utat, az Alkotmány utcát, a Kossuth teret, Szent István körutat, a Margit hidat és a Margit körutat, a Széll Kálmán teret, a Krisztina körutat, a Lánchidat, a Széchenyi teret, ismét a Kossuth teret valamint a Pesti alsó rakpartot.

A tüntetők este 8 órai kezdettel körülbelül egy órán át fáklyás körmenettel is készülnek a Parlament épülete körül, amely érinti a Garibaldi utcát, a Pesti alsó rakpartot és a Markó utcát. Ezután, este 9 órától ugyanezen az útvonalon pedig fél 12-ig élőláncot alkotnak a résztvevők.

A demonstráció miatt többfelé korlátozásokra kell számítani. Nem lehet megállni csütörtök este óta a Pesti alsó rakpartokon a Lánchíd északi parkolójában, a Szalay utca mindkét oldalán a Szemere utca és a Nagy Ignác utca között, a Hold utca páratlan oldalán a Batthyány Örökmécses és a Perczel Mór utca között, az MTA előtti parkolóban, a Széchenyi felső rakparton a Balaton utca és a Stollár Béla utca között, az Olimpiai park melletti parkolóban. Ugyanez vonatkozik a Március 15. téren a Kéményseprő utca és a Belgrád felső rakpart közötti szakaszára, a Lánchíd utcai parkolójára a Clark Ádám térnél, a Kossuth térre körben, az Akadémia utca mindkét oldalára és a József nádor térre.

Vannak részek, amelyeket szakaszosan zárnak le. Délután 2 órától éjfélig lezárják a Kossuth teret körben. Ugyanettől az időponttól délután 5 óráig pedig a Kossuth tér, Akadémia utca, Széchenyi tér, Lánchíd, József Attila utca, Nádor utca által határolt területet is. Este 8 órától egészen éjfélig pedig a Pesti alsó rakpartot zárják le az Eötvös tér és a Szent István park között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik