Belföld

Egerek a Tescóban: az áruház cáfol

A cég élelmiszer-biztonsági kézikönyvük a rendszeres rágcsáló- és rovarirtáson kívül a megelőzés fontosságára is felhívja a figyelmet.

A Tesco a Magyar Nemzet pénteken megjelent cikkére reagálva cáfolja, hogy egyes áruházaikat egerek lepték volna el, a hipermarketekben ugyanis szerintük folyamatos rágcsálóirtást és fertőtlenítő takarításokat végeznek. Az áruházlánc az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében úgy fogalmaznak, hogy bár áruházi dolgozóik néhány esetben észlelték rágcsálók megjelenését, vásárlói visszajelzéseket nem kaptak.

Kiemelik: éjjel-nappal nyitva tartó hipermarketjeik élelmiszerekkel megrakott polcai vonzók a rágcsálók és kisebb testű állatok számára, de ezek ellen csapdák kihelyezésével és fertőtlenítő nagytakarításokkal védekeznek. A dolgozók a Tesco valamennyi magyarországi áruházában rendszeres oktatásban részesülnek a higiéniai és élelmiszer-kezelési szabályokról, emellett minden nagyobb áruházban dolgozik egy minőségbiztosítási ellenőr is, aki figyel ezen előírások betartására – fűzik hozzá.

A Tesco szerint élelmiszer-biztonsági kézikönyvük a rendszeres rágcsáló- és rovarirtáson kívül a megelőzés fontosságára is felhívja a figyelmet. A rovarok és rágcsálók épületbe jutásának elkerülése érdekében ezért például rovar elleni védőhálóval szerelik fel a szellőztetésre szolgáló nyílászárókat, továbbá elektromos rovarcsapdákat is üzemeltetnek, a hulladékot pedig fedett tárolókban tartják.

Hozzáteszik: üzleteiket az ÁNTSZ munkatársai is rendszeresen ellenőrzik, hiányosságokat eddig még nem tártak fel.

Az áruházlánc kifogásolja továbbá, hogy a Magyar Nemzet annak ellenére nem jelenítette meg véleményüket az őket vádoló cikkben, hogy határidő nélkül kért válaszukat csütörtök délután hat óra, vagyis a napilapok lapzártáinak általuk feltételezett időpontja előtt elküldték az újságnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik