Belföld

Műszakilag korlátozná a pornót a Médiatanács

A testület célja, hogy ezzel is elősegítsék a kiskorúak védelmét. Egyelőre nem tudni, pontosan hogyan képzelik a korlátozást.

Idén január óta zajlik az előkészítése annak a médiatanácsi ajánlásnak, amelynek célja, hogy a kiskorúak védelme érdekében a felnőtt tartalmakhoz való hozzáférést ajánlás formájában szabályozzák. A médiatörvény szerint ugyanis ilyen tartalom csak akkor jeleníthető meg, ha az elérését valamilyen hatékony műszaki megoldással korlátozzák.

A szakemberek már korábban egyeztettek az érintett szolgáltatókkal és az érdekeltekkel arról, hogy a jelenlegi gyakorlat szerint milyen gyermekvédelmi megoldásokat alkalmaznak és milyen további lehetőségek vannak. A szakértők külföldi példákat is figyelemébe véve dolgozták ki az alternatív javaslatokat azokra a lehetséges műszaki megoldásokra, amelyek kizárják vagy korlátozzák, hogy a gyerekek elérjék ezeket a tartalmakat.

A Médiatanács úgy döntött, hogy az ajánlásaikat további egyeztetésre bocsátják az érintettekkel és a beérkezett észrevételek alapján véglegesítik azt.

A Médiatanács azt is közölte, hogy jövő héten zárulhat le véglegesen a még az ORTT által korábban kiírt rádiós frekvenciapályázatok elbírálása. Szerdán egyébként hat frekvencia ügyében született döntés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik