Belföld

A Corvinuson sem tudtak az egyetemcsökkentés tervéről

Az intézmény rektora szerint csak a felvetődő sok-sok ötlet egyikéről van szó.

Az orgio.hu számolt be arról korábban, hogy egy birtokukba került koncepció szerint 12 egyetem marad Magyarországon a mostani 29 helyett. A dokumentumról az oktatási államtitkár már egyetemi vezetőkkel is egyeztetett. A hírportál információi szerint felszámolnák a felsőoktatási helyek csaknem felét, néhány szakon, például a jogász- és közgazdászképzésben pedig korlátoznák a diákok számát, több felsőoktatási intézmény támogatásából teljesen kivonulna az állam a koncepció szerint.

Mészáros Tamás, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora közleményében arról ír, hogy a megjelent információkkal kapcsolatban egyetemüket nem keresték meg és konzultációt sem folytattak. Azt feltételezik, hogy a felsőoktatási törvény készítésének folyamata közben felvetődő sok-sok ötlet egyikéről van szó.

Meggyőződésük, hogy a nem minőség alapú változtatások rontják az ország versenyképességét. A közlemény azt is leszögezi, hogy a Budapesti Corvinus Egyetem népszerűsége, eredményei, nemzetközi elfogadottsága inkább fejlesztendő, mint eltörlendő érték. Szeretnék ezt még hosszú ideig így, a mai formában megőrizni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik