Belföld

Tovább tiltakoznak a Janikovszky iskola bezárása ellen

A tantestület és a szülők szerint az épületbe a KDNP-s Pálffy Istvánhoz is köthető Facultas Alapítvány középiskoláját költöztetnék,

Az önkormányzat áprilisban közölte az iskolával, hogy a tanulóit szeptembertől a Baross Gábor Általános Iskolába helyeznék át, a gimnáziumi oktatást pedig megszüntetnék majd. Csökken a tanulók létszáma, erre hivatkozva akarják összevonni a két intézményt. A tantestület és a szülők szerint ez az érvelés nem megalapozott, ők úgy tudják, hogy a Janikovszky épületébe a KDNP-s Pálffy Istvánhoz is köthető Facultas Alapítvány középiskoláját költöztetnék, a politikus azonban ezt tagadta. A szülők szerint a Baross iskolában az oktatás színvonala alacsonyabb, évről évre nő a magatartási nehézségekkel küzdő tanulók száma és hely sincs elég a diákok átvételéhez.

A hétfői demonstráció a Lövölde téren kezdődött, majd a menet a Király utcán és az Erzsébet körúton haladt az önkormányzat épületéig. A tüntetésen felszólalt Janikovszky János, az író fia is. Megjelent a helyszínen Juhász Gábor alpolgármester, akinek petíciót, több száz rajzot és egy hosszú tekercset adtak át, rajta a diákok gondolataival. A petíciót a szülők, a nevelők, a diákönkormányzat tagjai és az iskola technikai dolgozói írták alá.

Pénteken felolvasást rendeznek, beszédeket mondanak és koszorút helyeznek el a Janikovszky Éva házára tett emléktáblánál. Május 9-én, hétfőn az iskola drámatermében tájékoztatják a szülőket a fejleményekről. Május 11-én, szerdán szakmai kerekasztal-beszélgetést szerveznek az iskola ebédlőjében szakértők részvételével, az eseményre az önkormányzat tagjait is meghívták. Május 13-án, pénteken “Ha én polgármester lennék” címmel rendeznek kerületi aszfaltrajzolást az önkormányzat épülete előtt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik