Belföld

Nem kell félnünk a terrortól

Nincs adatuk a hazai terrorelhárítóknak arról, hogy Magyarország egy esetleges terrortámadás célpontja lenne.

A Terrorellenes Koordinációs Bizottság keddi ülését a Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János kezdeményezte, az al-Kaida terrorszervezet vezetőjének megölése és az ezzel kapcsolatos nemzetközi események miatt.

A Terrorellenes Koordinációs Bizottság tagjai megerősítették: egyik szervezetnél sem keletkezett olyan információ, amely szerint Magyarország egy esetleges terrortámadás célpontja lenne. A bizottság tagjai megállapodtak abban, hogy még szorosabbra fűzik együttműködésüket és minden, a témával kapcsolatban felmerülő információt azonnal megosztanak egymással.

A bizottságot a kormány a nemzetközi terrorizmus elleni fellépésben vállalt magyar kötelezettségek teljesítésével kapcsolatos feladatokra hozta létre a kormány. Ők koordinálják az országot esetlegesen fenyegető terrorcselekmények felderítését, azok megelőzését. Feladata a nemzetbiztonsági és a rendvédelmi szervek munkájának összehangolása, az információáramlás segítése. Tagjai a polgári és katonai titkosszolgálatok vezetői, az ORFK vezetője, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal és a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ vezetője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik