Belföld

Péntektől ismét tüntetnek a rendvédelmisek

A korábbi akciósorozatot a húsvéti és május elsejei ünnepek, ballagások és az érettségi vizsgák miatt függesztették fel.

Újabb nagyszabású demonstrációt hirdetnek péntekre a fővárosba a fegyveres és rendvédelmi dolgozók – jelentette be a hivatásunk védelmében elnevezésű akciósorozat demonstrációs bizottságának vezetője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Kónya Péter, az akciósorozatot meghirdető Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének (FRDÉSZ) elnöke emlékeztetett: demonstrációjuk április 11-én kezdődött a fővárosi Kossuth téren. Naponta más és más rendvédelmi szervek tagjai tartottak figyelemfelhívó, tiltakozó akciót, majd április 16-án, közlése szerint 15 ezer hivatásos és rendvédelmi dolgozó részvételével vonulásos megmozdulást tartottak.

A jogaik védelméért tartott akciósorozatot a húsvéti és május elsejei ünnepek, ballagások és az érettségi vizsgák miatt függesztették fel, de a “fegyverszünet ideje alatt” sem tudtak megegyezni a kormánnyal, ezért újabb megmozdulást hirdetnek – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik