Belföld

Mesterházy bin Laden haláláról

A szocialista pártelnök szerint a terroristavezér megölése mérföldkő a terrorizmus elleni küzdelemben.

Az MSZP szerint Barack Obama amerikai elnök Oszama bin Laden halálhíréről szóló bejelentése “történelmi pillanat mindannyiunk életében, mérföldkő a terrorizmus elleni küzdelmünkben”.

Mesterházy Attila, a szocialisták pártelnök-frakcióvezetője az MTI-hez hétfőn eljuttatott, a bejelentést üdvözlő közleményében azt írta: “Köszönet és elismerés illeti az Egyesült Államok nemzetbiztonsági szerveit és az amerikai katonákat egyaránt azért a hőstettért, amelynek köszönhetően a nemzetközi terrorizmus első számú felelőse többé már nem jelent fenyegetést egyetlen ország számára sem.”

Mint hozzátette, a Magyar Szocialista Párt nagyra értékeli az amerikai hírszerzés és az egész nemzet hősies küzdelmét a nemzetközi terrorizmus elleni harcban.

“Magyarország és az MSZP kezdettől fogva támogatta ezt a küzdelmet, mert tudtuk, ez nem egy nemzet ügye, hanem a nemzetek közösségéé. A magyar katonák ott voltak és vannak a frontvonalban, és hősiesen küzdenek azért, hogy a világ biztonságosabb hely legyen” – fogalmazott a pártelnök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik