Belföld

Gáz nélkül maradt három ceglédi középiskola

A szolgáltató korábban is figyelmeztette már az intézményeket, hogy megszünteti a szolgáltatást, ha nem rendezik több tízmillió forintos tartozásukat.

Az elmúlt hét péntekén zárta el a gázt a szolgáltató 3 ceglédi középiskolában, tudatta a ceglédi televízió. A Bem, a Török János és a közgazdasági iskolában szünetel a szolgáltatás. A Tigáz korábban is figyelmeztette már az iskolákat, hogy megszünteti a szolgáltatást, amennyiben nem rendezik a tél folyamán összegyűlt több tízmillió forintos tartozást. Ambrus András, a Pest megyei önkormányzat sajtószóvivője a helyi hírműsorban azt nyilatkozta, hogy a szolgáltatóval eddig mindig meg tudtak egyezni abban, hogyan törlesztik a fennálló adósságot. Most ez nem sikerült, ezért fordulhatott elő ennél a három intézménynél, hogy nincs gázszolgáltatás.

Az egyik intézmény, a Bem szakiskola igazgatója szerint, mivel a fűtési idénynek vége van, a gázszolgáltatás szüneteltetése nem befolyásolja az érettségit, illetve a szakmai vizsgákat.

A cél, hogy őszig, a fűtés beindításáig rendezzék a számlát, nyilatkozta Pest Megye Önkormányzatának sajtófőnöke. A közgyűlés 2,5 milliárd forintot igényelt abból a keretből, amelyet a kormány az önhibájukon kívül eladósodott önkormányzatok számára hozott létre. Ambrus András a CTV-nek elmondta, hogy a megye által fenntartott többi intézményben közüzemi díjhátralék miatt nem korlátozták a szolgáltatást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik