Belföld

Orbán: szamárság az előre hozott választás

Sikeres volt kormánya első esztendeje, nem hisz előre hozott választásokban a miniszterelnök.

Sikerként értékeli az elmúlt egy évet a miniszterelnök, mert Magyarország nem zuhant a szakadékba, ellentétben Görögországgal, Írországgal vagy Portugáliával. Orbán Viktor “szamárságnak” nevezte az előre hozott országgyűlési választásokról szóló híreket a TV2 vasárnap esti Frizbi című műsorában.

“Nem zuhantunk bele ebbe a szakadékba, holott ott már vártak ránk, Görögország, Írország, Portugália, tehát nem is lettünk volna egyedül” – mondta. Hozzátette, a kormányoldal kétharmados parlamenti többsége gyors, alapos és átfogó döntésekre ad lehetőséget, és ezt jól használva Magyarország a “zavarosnak tűnő” európai helyzetből a legjobban szervezett államként kerülhet ki egy-másfél év múlva.

Az előre hozott választások lehetőségét firtató sajtóhírekre Orbán Viktor úgy reagált: “milyen pihent agyú embernek kell lenni ahhoz, hogy valaki egy ilyen mondatot papírra tudjon vetni”. Mi volna abban a jó Magyarországnak, a Fidesznek vagy neki személy szerint? – tette fel a kérdést, hozzáfűzve, nem tudja, milyen érveket lehetne felhozni egy ilyen “szamárság” mellett. A dolgok rendje szerinte az, hogy legközelebb 2014-ben legyen országgyűlési választás.

A magyar európai uniós elnökséget értékelve megjegyezte: kaptak egy lehetőséget a magyarok arra, hogy megmutassák, vége van annak a korszaknak, amikor bármit meg lehetett velük tenni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik