Belföld

Hol a pedagógusok pénze?

A beígért fizetésemelést és az újabb iskolabezárásokat kéri számon Hoffmann Rózsán az MSZP.

A nyílt levél szerint februárban még a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkársága azt válaszolta az iskolabezárások kapcsán a pártnak, hogy “több mint abszurd az MSZP aggodalma az iskolákkal kapcsolatban.” Most azonban egyre több tanintézményről derül ki, hogy be fogják zárni.

Most az iskolabezárásokkal fenyegetett településekhez csatlakozott például Kaposvár, Győr, az V. kerület, Csepel, Ferencváros és Pestszentlőrinc is. S ha igazak a világhálón, illetve a sajtóban terjedő hírek, lassan apró betűkkel írva is betelik egy A4-es papír a bezárásra ítélt iskolák listájával – olvasható a Kormos Kata MSZP-szóvivő által jegyzett nyílt levélben.

Az MSZP választ vár arra, hogy mi indokolja például az erzsébetvárosi Janikovszky Éva Általános Iskola és Gimnázium felszámolását, amelynek évek óta mind a kihasználtsága, mind a szakmai megítélése javult. Kérdéses szerintük a kaposvári Toldi Miklós Általános Iskola és Gimnázium átszervezésének indoka, hasonlóan az V. kerületi, speciális nevelési igényeket kielégítő Kormos István Általános Iskola megszűntetéséhez.

“Hol a pedagógusoknak beígért fizetésemelés? Milyen életpályamodellre számíthatnak a közoktatásban dolgozók, mikor a munkakörülményeik nemhogy nem javulnak, de egyre többüknek a jelenlegi státusza is veszélyben forog? Hány pedagógust, oktatási alkalmazottat érint még az országos iskolabezárási hullám?” – teszi fel a kérdéseket nyílt levelében az MSZP.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik