Belföld

Felrobbanhat a társadalom Mesterházy szerint

Az MSZP elnöke a konvergenciaprogram veszélyeire hívta fel a figyelmet Pécsett.

A társadalom felrobbanásával fenyeget a Fidesz konvergenciaprogramjának végrehajtása – mondta egy csütörtök esti pécsi fórumon az MSZP elnöke. Mesterházy Attila közölte, szakértők is ezt mondják, mert százezer rokkantat nem lehet visszavezetni a munkába, nem lehet elérni, hogy mindenki dolgozzon, ha nincs elég munkahely. Az MSZP elnöke szerint a költségvetési hiányt az új adórendszer okozza, ezért a párt ismét a progresszív adózás bevezetését javasolja. A legnagyobb baj, hogy a kormány strukturális reformokat nem vezetett be, egyszeri, ad-hoc intézkedésekkel igyekszik csökkenteni a hiányt – vélte Mesterházy.

A gyöngyöspataihoz hasonló problémákat nem lehet kizárólag rendészeti eszközökkel megoldani – mondta a szocialista pártelnök-frakcióvezető. Az MSZP azt kéri a kormánytól, hogy azonnal fejezze be a fegyveres testületek vegzálását, adja vissza a belügyi tárcának az elvont 30 milliárd forintot, hogy betarthassa vállalását, mely szerint minden településre jusson legalább egy rendőr. A Jobbik politikai hasznot akar húzni a szegények szenvedésébl, amit tesznek, nem más, mint tudatos provokáció – hangsúlyozta a pártelnök.

Mesterházy utólag is helyesnek ítélte, hogy az MSZP nem vett részt az alkotmányozásban, mert az csak a Fidesz gondolatait, hatalomváltási programját tükrözi. Véleményüket folyamatosan hangoztatják majd a parlamentben, de nincs kétség afelől, hogy a jobboldali szavazógép ezután is működni fog – mondta Mesterházy, aki egy új alkotmányt szeretne, amely nemzeti konszenzuson alapul, amellyel vissza lehet állítani a magyar köztársaságot.

Mesterházy Attila a Demokratikus Körök Pécs rendezvény keretében járt a baranyai városban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik