Belföld

Felborul a budapesti közlekedés szombat délután

A Critical Mass alatt az autósoknak érdemes elkerülniük a belvárost.

Közleményük szerint szombat délután 4 és este fél 7 között lezárják az Erzsébet hidat és a Lánchidat, a főbb utak közül az Andrássy út, a Rákóczi út, a Károly körút, a Fő utca, az Attila út és a Hegyalja út pedig nem, vagy csak rendkívül lassan lesz járható. Torlódás várható a Hősök terén, az Oktogonon, a Margit és Szabadság hídon is.

Mint írták, a dugókat észak-déli irányban az alsó rakpartokon, kelet-nyugati irányban pedig az Árpád és Lágymányosi hídon lehet elkerülni. Egyéb kerülő útnak az Alkotás utat és a Hungária körutat ajánlják a szervezők.

A rendezők a tömegközlekedés zavartalanságát igyekeznek biztosítani – hangsúlyozták. A buszok viszont lassabban, helyenként kerülő úton járnak majd. A villamosok menetidejében viszont nem várható jelentős csúszás, így a szervezők a villamos- és a metróvonalak használatát ajánlják a városban közlekedőknek.

A rendezvény idején a BKV-buszok több közlekedési csomópontot is elkerülnek majd, így a Deák Ferenc teret, a Ferenciek terét, a Hősök terét, a Bajcsy-Zsilinszky utat, az Oktogont, valamint az Attila utat.

A BKV közleménye szerint a kerékpáros felvonulás miatt szombat délután módosított útvonalon közlekednek majd az 5-ös, 7-es, 7E, 173-as, 173E, 8-as, 112-es, 16-os, 105-ös, 109-es, 115-ös és 178-as autóbuszok, valamint a 75-ös és 79-es trolibuszok. A 20E, 30-as, valamint 30A jelzésű buszokkal utazóknak hosszabb menetidőre kell készülniük, mivel lehetséges, hogy a Dózsa György út és az Andrássy út kereszteződésénél a kerékpárforgalom miatt várakozniuk kell a buszoknak.

AJÁNLOTT LINK:

A szombati Critical Mass útvonala (Google Maps)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik