Belföld

Az államtitkárságot érdekli a tanárok véleménye

A pedagógusok korábban azt mondták: a kormány megint kihagyta őket a közoktatási törvény előkészítéséből.

Az oktatási államtitkárság az egész pedagógustársadalom véleményére kíváncsi a közoktatási törvény koncepciója kapcsán – közölte az államtitkárság csütörtökön az MTI-vel a Pedagógusok Szakszervezetének közleményére reagálva.

Mint írták, a közoktatási törvény koncepciója az iskolarendszer olyan horderejű változásait tervezi, amelyek a pedagógustársadalom egészét érintik. Az oktatási államtitkárság éppen ezért tartotta fontosnak, hogy – az igazgatókhoz eljuttatott kérdőíveken keresztül – kikérje az egész pedagógustársadalom véleményét.

Hozzátették: bár a visszaküldés határideje még nem járt le, a megkérdezettek több mint egyharmada már eljutatta válaszát, örömmel és köszönettel fogadták a közvetlen megkeresést.

Kitértek arra is, hogy jövő hétre az államtitkárság összehívta a Közoktatási Tanácsot, hogy az egyes kérdésekben megismerje a szakmai, valamint az érdekképviseleti szervezetek álláspontját is.

A kormány döntését követően megszülető törvénytervezetet az államtitkárság a jogszabályokban előírt módon valamennyi érintett szereplővel egyezteti – zárul a közlemény.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik