Belföld

Alkotmánybíróságra viszi a Jobbik a Btk-módosítást

Az ellenzéki párt szerint olyan szervezeteket lehetetlenítenek el, amelyek rács mögé juttatják a bűnözőket.

Az Alkotmánybírósághoz fordul a Jobbik, ha az Országgyűlés elfogadja a büntető törvénykönyv (Btk.) tervezett szigorítását az “egyenruhás bűnözéssel” kapcsolatban – jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Volner János jobbikos országgyűlési képviselő.

Tájékoztatása szerint a nap folyamán már eljuttatták beadványukat az Alkotmánybírósághoz amiatt a kormányrendelet miatt, amelynek értelmében akár százezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható, aki “közterületen vagy nyilvános helyen olyan, a közbiztonság, közrend fenntartására irányuló tevékenységet végez, amelyre jogszabály nem jogosítja fel, vagy ilyen tevékenység látszatát kelti”.

Volner János hangsúlyozta: a Jobbik szerint a törvénymódosítással és a rendelettel is az a kormány célja, hogy ellehetetlenítse a tiszavasvári csendőrséget és a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesületet. A Jobbik számára ugyanakkor elfogadhatatlan, hogy a kormány “azon szervezetek ellen küzd, akik a rendőrség kezei közé és ezáltal rács mögé juttatják a bűnözőket”, és amelyek minden hatályos törvénynek megfelelően végzik tevékenységüket – közölte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik