Belföld

Facebookon szervezik a romák elköltöztetését

A "Százezren Gyöngyöspatáért" csoportnak már több mint 2000 tagja van.

A gyöngyöspatai romák befogadását szervezi egy civilekből alakult Facebook-csoport. Az oldalukon található információk szerint a cigánysor le van zárva, de a faluba be lehet menni. A csoport tagjai biztonságban szeretnék tudni a romákat, a helyiektől származó információik szerint ugyanis már a helyszínre hívott cigány vezetők fejében is megfordult, hogy el kellene menekülni a romáknak a településről, miután a kedd esti tömegverekedés után kiéleződött a helyzet a településen.

Az oldal bevezetőjében azt írják: “Követeljük, hogy a Magyar Köztársaság rendőrsége teremtsen rendet Gyöngyöspatán. Zavarja el vagy tartóztassa le az ott hetek óta randalírozó és fenyegetőző, az állam erőszakmonopóliumával visszaélő, a helyi cigányokat rettegésben tartó önjelölt rendcsinálókat, és hosszú távon gondoskodjon minden cigány honfitársunk biztonságáról és békéjéről.”

Kedden késő este verekedés tört ki a Véderő néhány tagja és a romák között. A verekedésről ellentmondó információk láttak napvilágot. A romák szerint több véderős provokálta őket, a másik oldal szerint viszont a romák összesen négy helybelivel keveredtek összetűzésbe. A helyszínről három embert vittek el a mentők, de a romák szerint megsérült egy 13 év körüli roma fiú is.

AJÁNLOTT LINK:

Százezren Gyöngyöspatáért (Facebook-cspoprt)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik