Belföld

Jobbik: egypárti alkotmánnyal csöbörből vödörbe

A Jobbik szerint a "rákosista" alaptörvény helyére egy újabb egypárti, párturalmi alkotmány kerül.

A Nemzeti Együttműködési Nyilatkozat helyére egy 50-szer 70 centiméteres Rákosi Mátyást és Orbán Viktort ábrázoló képet tett fel a Képviselői Irodaház falára a Jobbik alelnöke. Novák Előd elmondta: ezzel az akcióval kívánta demonstrálni, hogy nincs nemzeti együttműködés, a köztársasági elnök által hétfőn aláírt alaptörvény semmivel sem különbözik a Rákosi féle alkotmánytól, mindkettő egypárti.

Novák Előd hangsúlyozta, hogy leszavazták a Jobbik összes módosító indítványát, ami szerinte a valódi rendszerváltásra, “radikális változásra” irányult volna. A jogfolytonosság helyreállításán kívül leszavazták a magyar föld és ivóvízkincs magyar kézben tartását, az ügynöklisták nyilvánosságra hozatalát és a mentelmi jog megszüntetését is – sorolta a képviselő. Ha a Jobbik kétharmaddal kormányra kerül, akkor első dolga lesz az alaptörvényben ezeket megjeleníteni – tette hozzá.

Kérdésre válaszolva elmondta, nem tart attól, hogy a csere miatt felfüggesztik mentelmi jogát, vállalja a következményeket. Szerinte húsvéthétfőn “ennyi vidámság belefér”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik