Belföld

MSZP: nem jó irányban az ország

Szocialista ünnepi üzenet: összefogás kell a pártalkotmánnyal szemben.

Az MSZP szerint nem jó irányba haladnak a dolgok Magyarországon; a Fidesz-KDNP által megnyert egy évvel ezelőtti országgyűlési választások óta nőtt a munkanélküliek száma, félkatonai szervezetek alakultak, és sok munkavállaló kevesebbet keres az új adórendszer miatt, mint egy évvel ezelőtt – erről Kormos Kata, az MSZP szóvivője vasárnap egy telefonos sajtótájékoztató keretében beszélt az MTI-nek.

A köztársasági elnök hétfőn aláírja Magyarország “pártalkotmányát”, és hétfőn lesz egy éve, hogy a Fidesz-KDNP megnyerte a 2010-es országgyűlési választásokat – mondta Kormos Kata, aki szerint nem jó irányba haladnak a dolgok.

A Fidesz választási ígéretei között szerepelt egymillió új munkahely, a nyugdíjak megvédése, a devizahitelesek megsegítése és az igazságos adórendszer. Ehhez képest ma százezerrel több a munkanélküli mint egy évvel ezelőtt, “soha ekkora bizonytalanságban” nem voltak az emberek a nyugdíjjal kapcsolatban mint most, a devizahitelesek megsegítésére azóta sem született megoldás – emlékeztetett a politikus.

Hozzátette: a kormány rendet ígért, ezzel szemben “önbíráskodásra szerveződő félkatonai szervezetek” alakulnak az országban. A húsvét az újjászületés ünnepe, amelynek mai üzenete az is hogy összefogásra van szükség, mert “Magyarországot ez teheti sikeressé hosszú távon”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik