Belföld

Gyöngyöspata: Schiffer András beismer és bírál

Az LMP bírálja a kormányt, de támogatja a rendőrség legutóbbi lépéseit.

Az LMP arra szólítja fel a kormányt és a kormányzati többséget, hogy a felelősségüket ne próbálják áthárítani az ellenzékre – mondta a Gyöngyöspata kapcsán elhangzott kormányzati nyilatkozatokra reagálva Schiffer András.

Az LMP frakcióvezetője szerint a kabinet cserbenhagyta a vidéki Magyarországot. “A közbiztonsági lufieregetés, a szegényellenes adópolitika, illetve a közmunkára és zöldberuházásokra beígért források drasztikus megvágása” is közrejátszik abban, hogy kilátástalan helyzet alakult ki több olyan régióban, amelyeket “már az elmúlt évek kormányzati politikája is sújtott” – állítja Schiffer András.

Kocsis Máté, a Fidesz országgyűlési képviselője pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy “az egész ország tanúja annak az aljas és szégyenteljes politikai kultúrának” amit a Jobbik, az MSZP és az LMP folytat. A honvédelmi és rendészeti bizottság elnöke szerint az ellenzéki pártok bebizonyították, hogy politikai érdekből képesek emberek és települések életét tönkretenni, mesterségesen feszültséget kelteni romák és nem romák között és erre még a vöröskeresztet is képesek felhasználni.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szombati közleményében azt írta: a magyar vidék súlyos szociális helyzetének következménye, hogy Gyöngyöspata a hétvégén politikai játszma színterévé, a gyöngyöspataiak pedig ennek áldozatává váltak. A tárca szerint vannak, akik nem ennek a problémának a megoldásában, hanem a feszültség szításában érdekeltek: az LMP és a Jobbik törekvései mögé gyorsan felsorakozott az MSZP is.

Ezzel kapcsolatban Schiffer András elismerte, hogy a romáknak segélycsomagokat szállító és a hétvégi elköltöztetést felügyelő Richard Field valóban támogatta az LMP választási kampányát, de mint mondta, pártjuk képviselői az elmúlt napokban nem voltak jelen a településen és az amerikai-magyar üzletemberrel jó ideje semmilyen kapcsolatuk nincsen.

Az LMP-s politikus hangsúlyozta, hogy az utóbbi napok rendőrségi lépéseit viszont ők is helyeslik, azzal együtt, hogy véleményük szerint a rendfenntartóknak korábban és hatékonyabban kellett volna fellépniük a másoknak fenyegetést jelentő paramilitáris szervezetekkel szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik