Belföld

Még mindig vannak Véderősök Gyöngyöspatán

A gyöngyöspatai roma referens elmondása szerint még mindig vannak Gyöngyöspatán civilruhás Véderősök, de a rendőrök figyelik őket.

Sokat javult a helyzet, de még mindig vannak civil ruhás véderősök Gyöngyöspatán. A településen továbbra is sok a rendőr, akik járják az utcákat és figyelik ezeket az embereket – mondta el a Független Hírügynökségnek a helyi roma referens. Farkas Pál szerint az még kérdéses, hogy mi lesz azután, ha az egyenruhások elmennek. Véleménye szerint a helyi nem romák egy jó része már belátta, hogy kár volt beengedni otthonaikba a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjait, mivel ez a szervezet indította el az egész “lavinát”. A roma referens úgy véli, Gyöngyöspata eddig a kitűnő borairól és az egyedülálló templomáról volt híres, most meg arról, hogy “terrorizáló romák” élnek itt.

Gyöngyöspatára a Véderő szervezett hétvégére önvédelmi tábort. Emiatt már péntek reggel csaknem 300 roma asszony és gyerek elhagyta a települést: sokan a Vöröskereszt által szervezett csillebérci, mások pedig egy szolnoki táborba mentek. Ugyancsak pénteken a rendőrök nyolc embert előállítottak a táborba érkezők közül, köztük a főszervezőt is garázdaság miatt. A tábor így, még a megnyitása előtt gyakorlatilag meg is hiúsult. A rendőrség szombat délutáni tájékoztatása szerint a településen nyugalom és csend van. Azt a nyolc embert pedig, akiket előállítottak, szabálysértési őrizetben tartják.

Farkas Pál elmondta azt is, hogy azok az asszonyok és gyermekek, akik most a táborban vannak, szomorúak és sokat sírnak, mivel aggódnak az otthonmaradt szeretteikért. Ők vasárnap térnek haza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik