Belföld

Karókkal és sziklákkal zárt körbe egy teret az LMP

Az autók elől elkerített XI. kerületben lévő területet újrafüvesítik a párt aktivistái.

Földbe vert karókkal és sziklatömbökkel zárták körbe az LMP aktivistái a főváros XI. kerületében, a Petőfi híd északi hídfőjénél a Goldmann György tér egy részét a Föld Napján.

Hanzély Ákos, az LMP fővárosi önkormányzati képviselője az ellenzéki párt pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az elmúlt tíz évben illegális parkoló alakult ki a mára homokossá kopott, de egykoron zöld területen. Az autók elől elkerített területet újrafüvesítik – közölte, és az MTI kérdésére beszámolt arról, hogy a kerületi közterület-felügyelettel is beszéltek az ügyben és a jövőben ellenőrizni akarják a tér állapotát.

Szabó Rebeka azt mondta, hogy a társadalom akkor lesz fenntartható, ha a Föld erőforrásait csak olyan mértékben használjuk, amilyenben azok megújulni képesek. Ehhez viszont egy erős állami intézményrendszerre lenne szükség – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő. Szerinte ez az intézményrendszer meggyengült a kormányváltás óta. Az LMP nevében felszólította a kormányt, hogy sürgősen változtasson a környezetpolitikáján.

A jövő generációk fogják megfizetni annak a politizálásnak az árát, amelyik a fenntarthatóságot nem érvényesíti minden szektorban – mutatott rá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik