Belföld

Jobbik: a Véderőt mozgató szálak a Fideszhez vezetnek

A párt szóvivője szerint Gyöngyöspatán hangulatkeltés folyik.

A Jobbiknak semmi köze sincs a Véderő nevű mozgalomhoz – jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján Dúró Dóra, jobbikos országgyűlési képviselő.

A Véderő Gyöngyöspatán a hétvégén katonai gyakorlatot tart, ami miatt a településen élő roma nőket és gyerekeket vasárnapig kitelepítették. Dúró Dóra hangsúlyozta: a Véderő a Jobbik “ellenlábasa,” hiszen a mozgalom vezetője, Eszes Tamás elindul a gyöngyöspatai polgármester-választáson, ahol a Jobbik a helyi elnökét Juhász Tamást indítja majd.

Az ellenzéki párt szerint a Véderőt “mozgató szálak sokkal inkább a Fideszhez vezetnek”, hiszen a fideszes támogatással az önkormányzatba bejutott Maka Attila független képviselő sógora ajánlotta fel a mozgalomnak azt a telket ingyen, ahol a hétvégi katonai gyakorlat zajlik.

A Jobbik éppen ezért felszólítja a többi parlamenti pártot, hogy “hagyják abba a hangulatkeltést és ne próbálják meg a Jobbikot rátolni olyan szervezetekre, amikhez semmi köze sincs” – tette hozzá Dúró Dóra. Az ellenzéki politikus szerint egyébként a gyöngyöspatai események a zámolyi romák 10 évvel ezelőtti esetére hasonlítanak, és a Jobbik szerint ez “ugyanolyan hangulatkeltés.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik