Belföld

Húsvét előtt lopják a halakat

Volt olyan tolvaj, aki átalakított kocsival haltartállyal felszerelkezve ment az ünnepi ebédnekvalóért.

A húsvéti ünnepek előtt fokozott ellenőrzést tartott a Tiszai Vízirendészeti rendőrkapitányság a hallopások, illetve a lopott halakkal való kereskedelem megelőzésére. Nemcsak a tavon, hanem a Tiszán és az oda vezető utakon is ellenőriztek.

Szolnok határában például ellenőriztek egy halszállító autót, amiben 20 kilónyi élő busa és 65 kilónyi élő ponty volt, de a sofőr nem tudta igazolni, hogy honnan szerezte a halakat. A rendőrök lefoglalták a több mint 56 ezer forintot érő szállítmányt, a sofőrt pedig lopás gyanújával hallgatták ki. Lefoglalták a szállításhoz használt eszközöket is. Szolnokon lebukott egy másik, halszállításra átalakított autó sofőrje is. Ebben 200 kilogrammnyi, összesen több mint 200 ezer forintot érő különböző halfajta volt. A halszállítmányt itt is lefoglalták, a szállításra használt eszközökkel együtt. Az eddigi adatok szerint ezeket a halakat a Tiszából lopták. A lopással itt is a lebukott szállítót gyanúsítják.

A rendőrök egyébként az ünnepek alatt és után is folytatják az ellenőrzéseket – közölte a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik