Belföld

Előállították a Véderő tagjait Gyöngyöspatán

A szervezet vezetője azt mondta, ők próbálták megnyugtatni a romákat, de ez a jelek szerint nem sikerült.

Előállították a Véderő nevű szervezet vezetőjét, Eszes Tamást és több egyenruhást a gyöngyöspatai katonai táborban – írja a Hírszerző. Eszes, aki magát a Véderő századosának nevezi, a rendőröknek azt mondta, hogy a saját telkén van, ezért jogtalan az intézkedés. Az Index információi szerint Eszest a gyöngyösi rendőrkapitányságra vitték.

A százados a Hírszerzőnek korábban elárulta, hogy hatástalanított gépkarabélyokkal és légfegyverekkel fognak gyakorlatozni, honismereti vetélkedőket szerveznek a heves megyei településen. A kiképzés nyílt lesz, azon bárki részt vehet, de nézőket nem engednek be a táborba. Eszes a hírportálnak kifejtette, hogy azért szervezték meg a Véderőt, mert a sorkatonaság eltörlése után a fiatalok elpuhultak.

A szervezet vezetője közölte azt is, hogy nem akarták provokálni a romákat, sőt, próbálták őket megnyugtatni, ami a jelek szerint nem sikerült. A magát „nemzeti oldalinak” valló százados szerint hisztériakeltés folyik az országban, amelyet a Jobbik és az LMP gerjeszt.

Közben elérhetetlenné vált a Véderő honlapja, a szervezet internetes oldala helyett egy figyelmeztető üzenet jelenik meg, mely szerint az adminisztrátor vagy a felhasználó zárolta a weboldalhoz való hozzáférést – tudta meg a Hír24.

AJÁNLOTT LINK:

Ellentámadás: előállították a Véderő tagjait a rendőrök (Hírszerző)
Megtizedelték a gyöngyöspatai tábort a rendőrök (Index)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik