Belföld

Bedugulnak a határátkelők húsvétra

Élénk forgalmat vár a rendőrség majdnem minden határnál a húsvéti hétvégén.

Tompánál szombat estig a kilépő irányban várható akár kétórásra növekedő várakozás, a visszautazó vendégmunkások miatt hétfőn délután a belépő forgalomban alakulhatnak ki hasonló sorok. Várakozás esetén a személyforgalomban közlekedő magyar és a szerb állampolgárok reggel 8 és este 6 óra között a bácsalmási átkelőt használhatják kerülő útvonalnak.

Csongrád megyében Röszkénél várható várakozás. Pénteken és szombaton kifelé irányban 2-3 órás várakozásra lehet számítani, hétfőn délutántól estig pedig a befelé vezető oldalon alakulhat ki ugyanekkora várakozás. Szerbek és magyarok Tiszasziget felé kerülhetnek. Nagylaknál a teherforgalomban alakulhat ki torlódás.

Ártándnál csak a teherforgalomban számít torlódás kialakulására a rendőrség, fél-egy órás várakozás lehet a húsvéti kamionstoppal összefüggésben. A személyforgalomban legfeljebb 26-án és 27-én a belépő harmadik országok állampolgárainak ellenőrzésére szolgáló forgalmi sávon alakulhat ki egy órás várakozás, azonban az uniós országok állampolgárait ez nem érinti.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az ukrán határszakaszon a legnagyobb fennakadás a záhonyi határátkelőhelyen várható. pénteken és szombaton a be- és kilépő irányban is lehet várakozás, több órás. A kilépő irányban a várakozási időt növelheti, hogy április 21-26. között a sok, mikrobusszal közlekedő ukrán tér haza. A teherforgalomban a kamionstop előtt és után kifelé ment 4-5 órás torlódás is lehet. Záhonyt Barabás felé lehet elkerülni.

Tiszabecsnél és Beregsuránynál Záhonyhoz hasonlóan a tankolások és a Húsvéttal kapcsolatos bevásárlások miatt várható várakozás kialakulása Barabás és Lónya határátkelőin csak szombaton számolnak várakozással, délelőtt befelé, délután a kifelé vezető oldalon.

Az ünnepi hétvégén egyébként néhány záportól eltekintve jellemzően jó idő lesz, így sem ez, sem jelentősebb útjavítások nem zavarják majd a forgalmat. A gyorsforgalmin utakon egyedül az M0-ás régi szakaszának átépítése, illetve az M19-es egy szakaszán hídfelújítás miatt lesznek sebességkorlátozások, kisebb terelések.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik