Belföld

Visszaléphet a főváros a fonódóvillamos-projekttől

Tarlós István szerint, ha napokon belül nem születik döntés, vagy nem mozdul el a holtpontról az ügy, nem valósul meg a beruházás.

A főpolgármester elmondta, közhasznú beruházásról van szó, amelyet civilek és a szakma is támogat, a II. kerület azonban ellenzi azt.

Szavai szerint, ha a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) a II. kerület mellé áll, akkor kezdeményezni fogja a közgyűlésnél, hogy vonja vissza a beruházási igényt, és inkább olyan fejlesztésre fordítsa azt, amelyet mindenki támogat.

A II. kerületi önkormányzat az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: az NFÜ egyetértett a kerület aggályaival, és újabb hatástanulmányok elkészítését rendelte el. A Moszkva téri ág kivitelezése ellen viszont a kerületnek nincs kifogása, de álláspontjuk szerint a városvezetés egy hónapja semmit nem tesz ennek érdekében.

Az NFÜ februárban közölte, hogy helyt adott a II. kerület egyes kifogásainak, és két hónappal május 31-ére tolta a támogatási szerződés határidejét. Eddig a dátumig kellene a II. kerületnek kiadnia hozzájárulását az építési engedélyhez, mint területgazda. Ha ez nem történik meg, akkor az NFÜ visszavonja a beruházás 5 milliárd forintos uniós támogatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik