Belföld

Nonprofitként is profitálni

A gazdasági válság hatásai a forprofit cégeknek is óriási kihívást jelentettek az elmúlt években. Ez még inkább igaz a nonprofit vállalatokra, akik, ha lehet, még jobban függenek a külső körülményektől. Éppen ezért kisebb csoda, hogy egy év alatt komoly megtakarítást sikerült elkönyvelnie a Magyar Örökségért Közhasznú Egyesületnek egy új szolgáltatás bevezetésével.

Nonprofitként is profitálni 1

A szerteágazó tevékenységű egyesületet 10 öntudatos és felelősségteljes fiatal alapította. A magyar örökségekért dolgozó munkatársak rendezvényszervezéssel, marketing tanácsadással, web-fejlesztéssel, és programozással segítik tagjaikat. Aktivitásukra jellemző, hogy nagyszámú csoporthoz egyszerre kívánnak szólni eseményeik beharangozásakor. A múltban ez magas emberi erő- és pénzügyi forrást igényelt, amit egy idő után nem volt képes a cég finanszírozni. Egy évvel ezelőtt talált olyan technika megoldásra, amivel nemcsak időt, de költségeket is képes volt megtakarítani.

A Magyar Örökségért Közhasznú Egyesület elnöke, Papucsek Gábor szerint a technológia kiválasztásánál különösen fontos volt számukra, hogy minden egyes forint jó helyre kerüljön: – A Magyar Telekom Virtualoso szolgáltatásaival lehetőségünk van arra, hogy tömeges SMS-t és csoportos e-mail küldjünk ki tagjainknak, ráadásul egy nonprofit cég számára is elérhető havidíjon.

Az egyesület különösen fontosnak tartja a környezet védelmét, ezért rendszeresen szervez ezzel kapcsolatos eseményeket, tisztító túrákat. Ilyen az évente megszervezett Pilisi szemétszedési akciójuk is, melyre szintén a tömeges SMS szolgáltatással értesítik a tagokat.

A dolgozók munkáját segíti még a Virtualoso eMail szolgáltatás, amin keresztül a belső levelezést a folyamatosan úton lévő vezetők okostelefonjaikon is elérhetik. – A Virtualoso eMail szolgáltatásának köszönhetően tulajdonképpen a zsebemben hordom az irodámat, és menet közben is dolgozhatok a számunkra fontos ügyekért. – mondta az egyesület elnöke. Az elnök kiemelt előnyként említi, hogy nem kellett saját eszközökre beruházniuk, mert az adatokat központi szervereken tárolhatják.

Az egyesület Virtualoso eMail és Virtualoso SMS szolgáltatásokat igénybevételével komoly hatékonyságjavulást és költségcsökkentést ért el. – Legfrissebb kalkulációink szerint egy 150.000 Ft-os SMS Server árát takarítottuk meg. Ha munkabérre fordítjuk, évente mintegy 100.000 Ft-nyi emberi munkaerő árát spóroltuk meg. – mondta az egyesület elnöke.

Információ a szolgáltatásokról: www.virtualoso.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik