Belföld

Gránátot találtak a kilakoltatott férfi lakásában

Az öngyilkosságot megkísérlő bérlő limlomjai között találták meg a szerkezetet.

A tűzszerészek már elvitték a gránátot abból a lakásból, amelyet korábban kilakoltatásra váró lakója felgyújtott, majd kiugrott az ablakán. Úgy tudni, egy szovjet gyakorló kézigránátról van szó. Több szerkezetet egyelőre nem találtak a lomokkal teli lakásban, így a lakók visszatérhettek otthonaikba.

Mint arról korábban beszámoltunk, súlyos, életveszélyes állapotban vitték kórházba azt a középkorú férfit, aki egy nyolcadik emeleti lakásból ugrott ki Budapesten, a IV. kerületben. Előbb azonban fel is gyújtotta a Berda József utcai otthonát. Három rendőr füstmérgezést szenvedett. A gránát később, a délutáni órákban került elő a lomok alól. Három házat ki kellett üríteni, a helyszínre tűzszerészeket hívtak. A rendőrség tájékoztatása szerint a lakók háromnegyed 7-kor térhettek haza, a gránátot pedig elvitték.

A Független Hírügynökség értesülései szerint egy szovjet gyakorló gránátról van szó. Egyelőre nem találtak több szerkezetet, de úgy tudni, gázmaszkra, lőszerhüvelyek, katonai sisakokra is bukkantak. Információink szerint az önkormányzat emberei péntek reggel 8 órakor visszatérnek a lakásba, hogy megszabadítsák azt a lomoktól. Ha újabb szerkezet került elő, ismét kiürítésre kell számítani.

Az érintett lakás az önkormányzat tulajdonában van. Mint mondják, a bérlő már 1997 óta semmit sem fizetett és több millió forint tartozást halmozott fel. Ugyanakkor együttműködni nem volt hajlandó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik