Belföld

Ürülékhez hasonlította a rendőröket a házelnök

Kövér László szerint a rendőrök és szakszervezeti vezetőik a Gyurcsány-kormány idején "lapítottak, mint az a bizonyos a gazban".

Ürülékhez hasonlította Kövér László házelnök a Duna Televízió kedd esti Közbeszéd című műsorában a rendőröket és szakszervezeti vezetőiket. Szerinte “lapítottak, mint az a bizonyos a gazban” 2006 őszén, a Gyurcsány-kormány ideje alatt.

A TMRSZ főtitkára szakszervezeti vezetőként és lefokozott rendőr alezredesként is visszautasította közleményében Kövér László szavait több ezer, a munkáját becsületesen végző rendőr nevében. Szerinte Kövér László “olyan nyilatkozatot tett a Fidesz képviselőjeként, amely tartalmában folytatja a kormányzatnak azt a tevékenységét és kommunikációját, amellyel nap mint nap beletörlik a cipőjüket a rendőrség tisztességes munkavállalóinak a mundérjába.”

Kövér László ugyanis arról beszélt, hogy a Gyurcsány-kormány alatt nem tünttettek a rendőrök a kormány ellen. Szerinte éppen a jogaikért tüntető emberek elleni brutális fellépésük kapcsán kellett ügyeket kibogozni, “ezt a szégyenfoltot a mai napig a rendőrségnek nem sikerül magáról lemosni”.

Szima Judit szerint Kövér László általánosít, hiszen a TMRSZ részéről 2006-ban és azután is több felszólalásban, közleményben fordult a közvéleményhez, a kormányhoz és a rendőrökhöz is, kérve például a rendőröket, hogy a bűncselekményre utasító parancsokat tagadják meg.

2006. október 23-án százezres nagyságrendű demonstrációt hirdetett meg a Blaha Lujza tér-Astoria tér közötti útszakaszon a Fidesz. A demonstráció résztvevőire a rendőrség felelős irányítói “rátolták” az oszlató rendőrökkel a Deák tér felől érkező néhány ezres tömeget. Ezt észlelve a jelenlegi miniszterelnök – Orbán Viktor – ahelyett, hogy a helyszínen maradt volna és megvédte volna, vagy megpróbálta volna megvédeni saját szimpatizánsait, “autóba vágta magát és padlógázzal elmenekült a helyszínről, cserben hagyva a miatta megjelent százezreket.” – közölte Szima Judit. A TMRSZ főtitkára szerint kérdés, hogy akkor ki volt, aki lapított. Hozzáteszi: egyedül Révész Máriusz képviselő próbált valamit tenni a helyszínen, a többi fideszes képviselő “lapított.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik