Belföld

Menesztik a hajdúhadházi rendőrkapitányt?

Az ügy hátterében a Szebb Jövőért polgárőrök járőrözése állhat.

A debreceni hirportál, a dehir.hu úgy értesült megbízható forrásokból, hogy leváltották Kozma János alezredest, a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság vezetőjét, a hírek szerint az ügy hátterében a múlt heti hajdúhadházi események állnak.

A Független Hírügynökség kereste telefonon a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjét, de nem sikerült elérni.

Múlt hétfő óta megerősített járőrszolgálatot illetve figyelőszolgálatot lát el a hajdúsági településen a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület. Az akció célja a szerintük rossz közbiztonság javítása.

Múlt pénteken a rendőrök garázdaság miatt őrizetbe vettek öt aktivistát, akik Hajdúhadházon aláírást gyűjtöttek azoktól, akik támogatták az egyesület jelenlétét a kisvárosban. Másnap a Debreceni Városi Bíróságon felmentették az öt férfit, de a rendőrség fellebbezett az ítélet ellen.

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület ezen a héten már nem járőrözik településen, a szervezők szerint figyelőszolgálatot tartanak. A múlt héten kétszáz feketeruhás volt jelen Hajdúhadházon, Tégláson és Bocskaikertben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik