Belföld

500 milliárdos megtakarítás, Rohác DNS-e és Schmitt Pál aláírása [Hírösszefoglaló – Belföld]

A Hír24 összegyűjti a nap legfontosabb belföldi híreit.

Emelte bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., ezzel a benzin ára új történelmi csúcsot ért el, a gázolaj ára nem változott.
Bővebben…

Az összes választókorú 26 százaléka támogatja a Fideszt, 12 százaléka az MSZP-t, 8 százaléka a Jobbikot és 4 százalék az LMP-t. Az emberek csaknem fele pedig távol tartja magát a politikusoktól – derül ki az Ipsos áprilisi felmérésének eredményeiből.
Bővebben…

Leváltották Kozma János alezredest, a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság vezetőjét, a hírek szerint az ügy hátterében a múlt heti hajdúhadházi események állnak.
Bővebben…

Új pártot kell létrehozni az MSZP-ből – ezt írta Gyurcsány Ferenc Facebook-profilján, szerdán. A volt kormányfő szerint a szombati Charta-rendezvény után sokan biztatták arra, hogy egy teljesen új szervezetet alapítson; erre reagált bejegyzésében.
Bővebben…

A metrókocsi vezetőfülkéjében keletkezhetett tűz kedden abban a szerelvényben, amelynek egyik kocsija teljesen kiégett – mondta Kisdi Máté, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője szerdán az MTI-nek.
Bővebben…

Kövér László, az Országgyűlés elnöke kedden aláírta Magyarország új alaptörvényét és továbbküldte Schmitt Pál köztársasági elnöknek, aki húsvéthétfőn szignálja azt.
Bővebben…

Az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért csoport holnap a Sándor-palota előtt demonstrál, a köztársasági elnök azonban aznap Prágában lesz.
Bővebben…

Előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt indított nyomozást Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolása miatt a Nemzeti Nyomozó Iroda a szerdán előzetes letartóztatásba helyezett Jozef Roháccsal szemben.
Bővebben…

Fantáziavilágnak, tények és időpontok összemosásának nevezve visszavonta és módosította több korábbi vallomását szerdai bírósági tanúmeghallgatásán a romák elleni, hat halálos áldozattal járó támadássorozat koronatanúja.
Bővebben…

A kormány az idén két lépésben, összesen 500 milliárd forintos “drasztikus” bürokráciacsökkentő programot dolgoz ki, amelynek 2012-től már érezhető hatása lesz a vállalkozások számára – jelentette be Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a kormányülés után szerdán.
Bővebben…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik