Belföld

Rogánék szerint jó úton halad a bérkiegészítés

A bérmonitoring bizottság vezetőjeként közölte: kitartanak amellett, hogy az adórendszer nem okozhat nettó bércsökkenést senkinél.

A közszférában mindenhol megtörtént a nettó bérek kiegészítése, míg a versenyszférában a béremelés eddig körülbelül 50 százalékban valósult meg – mondta a fideszes Rogán Antal, miután kedden átadta a miniszterelnöknek az általa vezetett bármonitoring bizottság első jelentéstervezetét.

Rogán Antal az Orbán Viktorral folytatott megbeszélés után újságírók előtt hangsúlyozta: továbbra is kitartanak amellett, hogy a bevezetett arányos adórendszer nem okozhat nettó bércsökkenést senkinél.

Mint mondta, a kabinet elképzelhetőnek tartja, hogy a Fidesz-KDNP kidolgoz egy olyan törvényjavaslatot, amely még a tavaszi ülésszak ideje alatt a parlament elé kerülhet és kimondaná: nem juthat állami támogatáshoz, illetve megrendeléshez az a vállalkozás, amely nem tartja be a béremelésre vonatkozó megállapodást.

Rogán Antal elképzelhetőnek tartja azt is, hogy a jövőben a béremelésekre juttatott összegek tb-kedvezményben részesüljenek. Ezt a kormány megfontolja – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik